Hjem Hus tilsalgs Om regionen Andre opplysninger Kjøpe sammen? Om oss
Languedoc
Languedoc-Roussillon
Livet i Languedoc
Aude i Languedoc
Vi brukte tid og omtanke på å finne området og huset vi ville bo i. Stikkord for oss var lett adkomst (flyplass i Toulouse og Carcassonne), at området ikke var fullstendig overbefolket av turister, fin natur, overkommelig pris, hyggelige mennesker, god mat, gode viner og ikke minst godt klima. Alt dette fant vi i Aude.

I nærheten har vi storbyen Toulouse med alle sine tilbud, den pittoreske middelalderbyen Carcassonne, Pyrenéene er et par timers bilkjøring unna, det tar ca. 3 timer til Barcelona, og vil vi til havet tar turen til kysten kun 1 times tid.

Vår lille landsby er omgitt av vinmarker og solsikker. Landskapet er bølgende og lyset magisk. Naboene våre er vennlige og hjelpsomme og det er lite kriminalitet.
Canal du Midi Canal du Midi
Kanalen strekker seg fra Middelhavet til Atlanterhavet, den er gjort med håndmakt og kalles Canal du Midi eller Canal des Deux Mers. I Aude er Montagne Noir (de sorte fjellene) reservoiret for kanalens vanntilførsel. Vannet irrigerer slettene i Lauragais og områdene i Corbières og Minervois. På Canal des Deux Mers gir vakre trær skygge for den brennhete sommersolen på kanalen. For de som ønsker en fredelig og avslappende ferie er dette et godt valg.
Vin
Vinområdene omfatter bl.a. Corbières, Minervois, Cabardes, Malepère, Fitou og Limoux. Minervois og Corbières er de største vinprodusentene og eksperter påstår at de har den beste balansen mellom kvalitet og pris i Frankrike. Limoux er kjent for sin utsøkte Chardonnay og sin musserende vin (Blanquette de Limoux). Ganske mange vingårder organiserer utstillinger og middager gjennom sommeren.
Gastronomi
Selv om Frankrike er kjent for sin gastronomi må du helst vite hvor du skal gå. I Aude finnes det mange gode lokale restauranter hvor du kan spise og drikke god for en rimelig penge i tillegg til et par restauranter som finnes i Michelin guiden. Friske grønnsaker og deilig frukt kan du kjøpe overalt, særlig på de lokale markedene.

http://www.cathares.org
Cathar borgene, befestede landsbyer og klostre
Departementet Aude kan vise til en rik historisk arv som i særdeleshet omfatter middelalderborgen ”La Cité” i Carcassonne og de utallige middelalderborgene som er bygget på høyder rundt om i distriktet. Historien til disse befestningene er knyttet til hendelsene som rystet hele Languedoc i det 13 århundre, da korstoget mot Catharene fant sted. Mange Cathar borger er vel verdt et besøk, så som Château de Peyrepertuse og Montsegur i tillegg til befestede landsbyer som Minerve og klostre som Lagrasse, Fontfroid, St. Papoul, Villelongue. Et besøk til grottene i Limousis eller den gigantiske hulen i Cabrespine er også verdt et besøk. Elver som forsvant for lenge siden har etterlatt et vell av nydelige daler og juv som ”Canyon de Cesse” nær Minerve, ”Gorges de Clamoux” nær Carcassonne og Cabrespine og ”Gorges de Galamus”, Defilé de Pierre Lys” og ”Gorges de St. Georges”, alle sør for Limoux. Ved siden av en del regionale muséer, er det tre museum som man bør besøke: LAC (Lieu d’Art Contemporain) i Sigean, Musée de l’Art Moderne i Ceret (Ceret har huset mange kunstnere mellom 1910 og 1925 som Braque, Chagall, Picasso og Soutine) og Teatre Museu Dali i Figueras, rett over grensen til Spania, ikke langt fra nydelige Barcelona. Om sommeren organiserer en rekke vingårder utstillinger så som Chateau de Jau med sin moderne kunst. Rundt om i landsbyene vil man kunne finne gallerier med interessante lokale kunstnere. I Toulouse, bare en snau time unna, finner man en rekke utstillinger og gallerier. ”Antique” og ”Brocante” finnes i hele Aude i tillegg til ”Vide Grenier” som organiseres fra tid til annen i landsbyene om sommeren
Grotter
Et besøk til grottene i Limousis eller den gigantiske hulen i Cabrespine er også verdt et besøk. Elver som forsvant for lenge siden har etterlatt et vell av nydelige daler og juv som ”Canyon de Cesse” nær Minerve, ”Gorges de Clamoux” nær Carcassonne og Cabrespine og ”Gorges de Galamus”, Defilé de Pierre Lys” og ”Gorges de St. Georges”, alle sør for Limoux.
Spa
Sør for Carcassonne finner man en rekke varme bad som er vel kjent for sin helsebringende virkning. I Rennes-les-Bains går dette helt tilbake til antikken og ble brukt av den romanske kolonien i Narbonne. Rennes-les-Bains er anbefalt for den som lider av reumatisme og leddgikt. Spa’et i Alet-les-Bains anbefales for behandling av fordøyelsesbesvær.

Lieu d'art contemporain
Teatre Museu Dali
Kunst
Ved siden av en del regionale muséer, er det tre museum som man bør besøke: LAC (Lieu d’Art Contemporain) i Sigean, Musée de l’Art Moderne i Ceret (Ceret har huset mange kunstnere mellom 1910 og 1925 som Braque, Chagall, Picasso og Soutine) og Teatre Museu Dali i Figueras, rett over grensen til Spania, ikke langt fra nydelige Barcelona. Om sommeren organiserer en rekke vingårder utstillinger så som Chateau de Jau med sin moderne kunst. Rundt om i landsbyene vil man kunne finne gallerier med interessante lokale kunstnere. I Toulouse, bare en snau time unna, finner man en rekke utstillinger og gallerier. ”Antique” og ”Brocante” finnes i hele Aude i tillegg til ”Vide Grenier” som organiseres fra tid til annen i landsbyene om sommeren.
Le Réserve Africaine de Sigean Safaripark
Like sør for Narbonne ligger Frankrikes største ville dyrepark, et 300 hektar stort område i en lagune som kan minne om et afrikansk landskap: ”Le Réserve Africaine de Sigean”.
Collioure Hav, innsjøer, fjell, sport
Middelhavsstrendene er bare ca en times kjøring unna, såsom Gruissan, Porte la Nouvelle og litt lengre sør Collioure og Banyuls, der man kan tilbringe en deilig dag på stranden eller nyte den utsøkte lokale vinen på fortausrestaurantene. Surfing er ideelt nær Leucate som befinner seg i ”Etang de Leucate”, men det finnes også andre sjøer i nærheten. Utleie av robåter og kajakker finnes mange steder i Aude. Å leie en kanalbåt for en eller flere dager på Canal du Midi er også svært populært. Ridesentre ”centres equestre” finnes det mange av hvor man kan leie en Shetlandsponni eller en ridehest for en time eller en hel dag.
Ski i Pyreneene Ski
Pyreneene har en rekke skistasjoner, både for de som foretrekker alpinsport og de som liker skiturer. Tur på truger er også blitt veldig populær. Det er over 200 fjelltopper på over 2000 meter i Pyreneene. Det fleste skistasjonene ligger på mellom 1500 m og 2000 m. Det nærmeste skistasjonene ligger ca 1,5 time fra Carcassonne.
Baner i Languedoc-Roussillon
Baner i Midi-Pyrenees
Golf
Golf er veldig populært i Languedoc og i det nordlige Spania. Der finnes 18-hulls golfbane ikke langt unna. Hvis man foretrekker å gå i naturen har man ”Parc regional de Languedoc” der åsene i Corbières er i nærheten. Skiløypene i Pyreneene er ikke mer enn et par timers kjøring, og Andorra er verdt et besøk om vinteren.

Nils Langeland, Rue du Chateau, 11240 Mazerolles du Razes, Frankrike
Tel. +33-4-68-69-18-23 Mob. +33-6-77-76-94-64 Epost: mail@franskeiendom.com