Hjem Hus tilsalgs Om regionen Andre opplysninger Kjøpe sammen? Om oss


Hvorfor ikke kjøpe eiendom sammen?
Flere av våre norske kunder er vennegrupper eller familier som har kjøpt en eiendom sammen. En ferie-eiendom i utlandet benyttes kanskje noen uker i året. Ved å gå sammen flere, blir eiendommen bedre utnyttet samtidig som kostnadene blir fordelt på flere.

Hva finnes på markedet?
Det finnes mange flotte eiendommer på markedet som egner seg for "sameie". Det er mange eiendommer som er renovert med tanke på utleie av rom. Dette er hus med mange soverom og gjerne med eget bad til hvert soverom. Nye og strengere krav til de som driver med utleie gjør at det er relativt mange slike eiendommer til salgs. Prisen ligger i området 450.000 € og oppover. Skal man ha en eiendom med hage, svømmebasseng og 5-6 soverom med eget bad, så blir prisen noe høyere.

Eierform
I Frankrike finnes det en egen selskapsform (SCI) som er beregnet for å eie eiendom sammen. Kort fortalt fungerer den som et "ikke-kommersielt" aksjeselskap hvor eierne har andeler i selskapet. Statuttene i selskapet definerer regler for selskapet, f.eks. når det gjelder forkjøpsrett eller andre regler som andelseierne blir enig om. Eventuelle overdragelser av andeler har en lavere avgift en ved vanlig salg. For norske andelseiere vil det være norsk arveregler som gjelder for andelene. Her er et dokument som beskriver fordeler og ulemper ved bruk av SCI:
Buying property through an SCI

Noen eksempler
A:
En vennegruppe på 8 par har kjøpt en flott eiendom sammen. Her er det nok plass til at alle kan være der på samme tid og samtidig ha sitt "private" soverom med bad. Eiendommen har flott hage med svømmebasseng og en liten vinmark på 5 mål.
Her er en link: http://www.luftslott.info

B:
En vennegruppe på 8 har kjøpt et koselig landsbyhus sammen. Det er et relativt stort hus med god plass innvendig.
Her er en link: La Maison au bord de la Petite Route

C:
To par har kjøpt en tidligere prestegård sammen. Eiendommen ligger i en liten landsby og har stor hage med svømmebasseng. Siden de alle er ivrige golfspillere, er god tilgang til golfbaner viktig, noe de har funnet i nærheten av Revel.


Hus med leiligheter
Det finnes også en del eiendommer som er omgjort til leiligheter med tanke på utleie (såkalt gites). Dette kan også være et alternativ. Her er et eksempel på en slik eiendom som har 5 leiligheter, svømmebasseng og 50 mål tomt:
Eiendom med 5 leiligheter
Nils Langeland, Rue du Chateau, 11240 Mazerolles du Razes, Frankrike
Tel. +33-4-68-69-18-23 Mob. +33-6-77-76-94-64 Epost: mail@franskeiendom.com